Z-Nolinde

Z-Nolinde is een volbloed merrie, geboren in 1995.  Haar moeder is Nolinde en haar vader Kennedy.

In het voorjaar van 2009 kwam Z-Nolinde met haar toenmalige bazin op De Maesberg om een freestyle cursus bij mij te volgen. Ondanks dat Z-Nolinde zich onuitstaanbaar kon gedragen, zei iets in mij dat dit paard bij mij hoorde….Op dat moment deed ze nog alles om vooral niet aardig gevonden te worden; bijten, slaan en dwars door je heen lopen. Ze was op dat moment nog maar een jaar onder het zadel, maar ze was alle vertrouwen en begrip in welke ruiter dan ook volledig kwijt. Door extreme scheefheid in haar lijf kon ze niet aangalopperen. Het deed haar pijn en bracht haar in onbalans.

Een jaar lang heb ik alleen maar rechtrichtende buigingsarbeid aan de hand  met haar gedaan, met daarin kleine stapjes en heel veel belonen.  Het was een jaar met vele up’s en down’s., waarin ik ook met regelmaat heb gedacht, wat wil ik met deze opvliegerige merrie…Maar na een jaar doorzetten, had ik haar vertrouwen gewonnen. Ze veranderde van een afstandelijk en argwanende tante in een vriendelijke en zachte merrie.

Z-Nolinde is compleet anders dan mijn andere paarden. Zij houd mij scherp.  Als ik op haar rijd, kan ik niet in mijn hoofd met iets anders bezig zijn, dan kan ze me alle hoeken van de bak laten zien. Z-Nolinde is een eigenzinnige dame waar ik nog veel van te leren heb.