Right into your Hearts desire in Zuid Afrika

Reageer als eerste »

Right into your hearts desire

 Stel je eens voor, 10 dagen Zuid-Afrikaanse schoonheid, volledig verzorgd en begeleid in een (ecologisch) resort waar jij je ware hartsverlangen kan gaan ontrafelen.

In het ritme van de natuur, je eigen natuur (terug)vinden.

Door de jaren heen hebben we ervaringen opgedaan, zijn we in situaties verzeild geraakt en/of hebben we taken op ons genomen die ervoor hebben gezorgd dat we het contact met onszelf zijn kwijtgeraakt. We zijn onszelf als het ware uit het oog verloren.

Zuid-Afrika is door het overweldigende natuurschoon en haar wijdsheid de aangewezen plek op aarde om je eigen autonomie te herontdekken en te omarmen. Door ons in de leefomgeving van de wilde dieren, waaronder de ‘big five’, te begeven, voelen we ons kwetsbaar en machtig tegelijk. De navelstreng met de bewoonde wereld wordt voor 10 kalenderdagen doorgeknipt, maar de tijd die je daar gaat ervaren is niet te vergelijken met de uren en dagen die ons houvast geven in ons dagelijkse levensritme thuis.

We gaan mee met het ritme van de natuur. Volledig in overgave met jezelf kom je met behulp van drie coaches in verbinding met je diepste hartsverlangen.

Waar gaan we naar toe?

Tijdens je reis verblijf je op Kololo Game Reserve in een prachtige Afrikaanse lodge. Kololo is gelegen in de zuidelijke provincie Limpopo, in het hart van het Waterberg natuurgebied. Het gebied is malaria vrij, we kunnen er fietsen en wandelen tussen het ‘kleine’ wild, zoals zebra’s en giraffen.

Wakker worden met een giraf voor je raam…

Je verblijft in luxe 6 persoons lodges waar omheen veilig wild vrij rondloopt. Dus, wie weet worden we tijdens de meditatie sessies vergezeld door gnoes of nieuwsgierige wrattenzwijnen.Of staat er ‘s morgens als je wakker wordt een giraf voor je raam. Het natuurpark Welgevonden ligt direct naast Kololo en is officieel een big five Reserve.

Bush villa

Kololo Game Reserve is een wildreservaat dat zich uitstrekt over 3000 hectare ongerept land, dat bestaat uit open grasvlakten (savanne), dichtbegroeide struikvelden ( bush), bergen en valleien. Het is de ideale habitat voor een grote verscheidenheid wilde dieren: de Impala, Koedoe, rode hartenbeest, blauwe gnoe, zebra, giraffe, bushbok en nog vele kleine soorten zoals de stokstaartje, bergrietbok, klipspringer en het wrattenzwijn. Bovendien kunnen we er meer dan 300 inheemse vogelsoorten observeren.

 

 

 

 

 

Schermafbeelding 2016-07-11 om 14.31.24

 

 

 

 

Naast de begeleiding en het afwisselende programma van Sonja, Esther en Adrie heb je volledig je hoofd vrij om totale focus op jezelf te houden. Ontbijt, lunch en diner staan iedere dag voor je klaar. Een diner in het restaurant of in de bush? Je laat je gewoon iedere dag weer verassen en verwennen.

Tussen het programma door is er voldoende ruimte om een verfrissende duik te nemen in het zwembad. We gaan eind oktober, dan is het voorjaar in Zuid-Afrika, ook dan kan de temperatuur al behoorlijk oplopen!

Er staan mountainbikes voor je klaar voor een actieve fietstocht. Je kunt ook gaan wandelen om oog in oog te komen staan met welk dier dan ook. Uiteraard kun je je ook heerlijk op de veranda van je lodge nestellen om naar het prachtige orkest van de vogels te luisteren.

Tijdens deze reis staat er 6 keer een game drive ingepland van verschillende tijdsduur. Uit eigen ervaring weten wij dat dit iedere keer weer een geweldige, en soms ook spannende belevenis is.

We willen niet alles verklappen, maar er staan nog vele verassingen op het programma. Sonja, Esther, Adrie en de medewerkers van Kololo halen deze 10 dagen alles uit de kast om jouw hartsverlangen in beweging te brengen, zodat je het bij thuiskomst voluit kan leven.

Kololo met olifant

 

 

 

 

 

 

 

 

Schermafbeelding 2016-07-11 om 14.32.32

 

 

Schermafbeelding 2016-07-08 om 11.52.09

 

 

 

Deze reis wordt georganiseerd door Esther van Nieuwenhoven en Sonja Braafhart. Dit wordt het derde jaar dat zij gelijksoortige trainingen geven op deze magische plek. Adrie Kools gaat mee als derde en ondersteunende coach.

Schermafbeelding 2016-07-11 om 14.16.00

Esther van Nieuwenhoven, vrouw uit het goede wijnjaar 1968. Volop in het leven met altijd een uitgestrekte hand naar jou. Levenslustig en vol overgave het leven aangaan is iets wat ze altijd in haar bagage meeneemt. Ze volgt haar hart daar waar het haar mee naartoe neemt. Zeker een betrouwbare reisgezel.

Ik houd mij bezig met het lichaam, kijk en voel naar blokkades. Met een diepe bodybehandeling ga ik de blokkades met mijn handen te lijf. Ja, letterlijk en figuurlijk. Bij het ondergaan van een Cranio- sacrale behandeling, ook wel het derde ritme na hartslag en ademhaling genoemd, worden trauma’s, emotionele disbalans en angsten gecorrigeerd naar meer balans. Dit door zachte drukpuntmassage uit te oefenen op wervelkolom en schedel. Zo kan het hersenvocht weer vrij gaan stromen.

Verder houdt ik me bezig met coaching in psychotherapeutische sfeer om blokkades van hersenspinsels/illusies en waanvoorstellingen die blokkeren in beweging te zetten.

En last but not least…  je bent wat je eet, buigen naar EET WAT JE WILT WORDEN.

 

Schermafbeelding 2016-07-11 om 14.16.18Sonja Braafhart is een ervaren paardencoach, zij is tevens eigenaresse van Trainingscentrum De Maesberg en schrijfster van het boek ‘Vrij met je paard’.

Niet ver van Kololo ligt Savannah Horse Trails. Een prachtige plek van maar liefst 1100 HA natuurgebied waar Carla Lucassen woont met haar paarden. De paarden lopen vrij rond in dit uitgestrekte gebied. De paarden gaan een belangrijke rol spelen in deze reis.
Sonja neemt je bijna dagelijks mee naar deze edele viervoeters. Ze laat je door middel van het paard je eigen ziel spiegelen. De paarden weten subtiel en doortasten toegang te krijgen tot jouw kwaliteiten en je valkuilen. Maar ook gaan ze antwoorden geven tijdens opstellingen en laten ze je ervaren hoe het is om controle los te laten en in totale overgave en vertrouwen te gaan terwijl ze je vanaf hun rug dragen door de open vlaktes.
Door op verschillende manieren het gesprek met het paard aan te gaan, kom je als het ware in contact met jezelf.

 

 

Schermafbeelding 2016-07-11 om 14.17.05Adrie Kools is vooral als coach en mediator actief. Hij werkt vaak met mensen die in conflict-situaties verzeild zijn geraakt, maar ook zakelijke geschillen. Daarnaast coacht hij mensen die zakelijk en/of privé zijn vastgelopen, denk daarbij ook aan burn-out situaties.
Adrie maakt gebruik van zijn intuïtie en observatievermogen en daarnaast van diverse coach-tools (veel uit de NLP) als ook van het enneagram (een psychologisch model) waarin hij is opgeleid. Hij beschikt over veel compassie als ook inlevingsvermogen. Adrie heeft humor en daagt uit, en is waar nodig ook confronterend.
In Zuid-Afrika zal Adrie naast Esther en Sonja met de deelnemers gaan onderzoeken waar ze staan in hun leven en waar ze naartoe willen, wat je grotere levensthema’s zijn, en hoe daarmee om te gaan. Uiteindelijk met als doel om meer aanwezig te zijn bij alles en om meer focus en bezieling te leven vanuit je hart. De dieren en de prachtige omgeving dienen daarbij als hulpmiddel en decor

 

 

Schermafbeelding 2016-07-03 om 11.49.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktober 2014
Oktober 2014
Januari 2014

 

 

 

 

 

.