Jaarcursus ‘Vrij met je paard’ 2016

Geplaatst op 8 juli 2015 door Sonja in Coaching, Vrij met je paard | Reageer als eerste »

Mijn boek ‘Vrij met je paard’ wordt massaal gelezen en verspreid zich nog steeds als een lopend vuurtje. Niet alleen door Nederland, maar ook door het buitenland.

Met volle teugen geniet ik van de reacties die binnenkomen. Herkenning, ontbrekende puzzelstukjes, nieuwe ontmoetingen, herenigingen tussen paard en ruiter, angsten die overwonnen worden, het is onbeschrijfelijk mooi wat er bij lezers los komt na het lezen van het boek.
Terwijl het boek blijft doorstromen heb ik niet alleen de tijd genomen om van het prachtige eindresultaat te genieten, maar heb ik ook het een en ander voor mezelf op een rijtje gezet. Door het schrijven heb ik de warboel van veertig jaar houden van paarden en twintig jaar lesgeven geordend. Het lijkt alsof ik een enorme doos met losse puzzelstukjes eindelijk uit de kast heb durven halen. Ruim twee jaar geleden heb ik de doos, zonder dat ik wist waar ik aan begon, omgegooid op tafel en ben gaan puzzelen met de duizenden stukjes…

De puzzel is compleet. Niet alleen in de vorm van een boek, maar er is ook orde in mijn hoofd. Het schrijven was verhelderend doordat ik antwoorden heb gekregen op rondspokende vragen in mijn hoofd. Het schrijven was helend omdat ik oude emoties eindelijk heb kunnen verwerken. Ik heb mezelf weken de tijd gegeven om in rust op prachtige plekken te kunnen schrijven en om zelfgesprekken met mezelf te kunnen voeren. De paarden in mijn gedachten meenemend. Zij hebben mij gestimuleerd om te schrijven. De kostbare boodschappen en inzichten die zij mij gegeven hebben kon ik niet langer voor mij zelf houden. Ze hebben me uitgedaagd om de veilige kudde te verlaten.

Het schrijven van het boek en mijn ziekte hebben mij volledig gereset en geüpgrade. Keuzes maken en knopen doorhakken werden ineens eenvoudig. Mijn levensessentie is kraak helder geworden. Alsof ik als enthousiast kind verdwaald was in een enorme speeltuin aan mogelijkheden en nu ben teruggefloten om te kijken wat nu werkelijk mijn passie is. Ik zie nu mogelijkheden die totaal aan mij voorbij waren gegaan. Ik ontmoet mensen die mij eerder niet opgevallen waren. De paarden hebben een nieuwe betekenis voor me gekregen. Alsof ze me gepromoveerd hebben naar de volgende level.

In 6 weekenden verdeeld over een jaar gaan we aan de slag met een volledig programma dat er voor gaat zorgen dat jij je spiritueel compleet gaat voelen en nog meer in harmonie met jezelf en je paard. Mijn eigen programma ‘Vrij met je paard’ is compleet waarbij we aandacht besteden aan de fysieke, mentale en spirituele aspecten van mens en paard. Maar mijn samenwerkingsbloed kruipt waar het niet gaan kan en ik heb 3 pareltjes uitgenodigd die als gastcoach ieders twee keer een dagworkshop komen geven.

Ik heb mooie gesprekken met ze gevoerd, bijzondere sessies met ze ondergaan en ik ben zo trots en dankbaar dat ze hun steentje willen bijdragen aan deze inspirerende jaarcursus. Ik wil jullie graag voorstellen aan:


Geef een reactie