Hypnose in de paardensport

Reageer als eerste »

De term Hypnose roept bij vele de meest mysterieuze beelden op. De angst dat we de controle over onszelf kwijtraken en we volledig overgedragen zijn aan de kunde van de hypnotherapeut, houd vele tegen om een hypnose te ondergaan. Niet wetend dat wij dagelijks vele malen in hypnose zijn!

Wat is Hypnose precies?

Met de term Hypnose wordt een bewustzijntoestand bedoelt waarbij we in diepe ontspannen staat zijn, waardoor we ons optimaal kunnen concentreren en focussen. Als we bijvoorbeeld midden in een film zitten, kunnen we in een hypnotische staat komen, waarbij we ons zo inleven in de film, dat we de omgeving en de mensen om ons heen vergeten. Ontspanning, concentratie en focus, dat zijn de kern woorden voor Hypnose.

Ontspanning, concentratie en focus, dat zijn ook exact de ingrediënten van een goede ruiter. Hypnose en paardensport gaan daarom hand in hand. Tijdens Hypnose zijn we maximaal geconcentreerd, terwijl we wel alert blijven en bewust zijn van wat er in onze omgeving gebeurt, in ons geval de samenwerking met ons paard. Onze bewuste geest wordt als het ware meer naar de achtergrond geplaatst en ons onderbewuste komt meer naar voren.

Waarvoor gebruiken Hypnose?

Hypnose gebruiken ik om mensen nog meer te laten ontspannen op het paard, waardoor ze zich optimaal kunnen concentreren en focussen waardoor de harmonie en samenwerking met het paard enorm zal versterken.

Daarnaast gebruik ik Hypnose om de meest uiteenlopende ongemakken te verhelpen, zoals;

 • Stoppen met roken en andere verslavingen
 • Gewichtscontrole
 • Een positief zelfbeeld geven
 • Afrekenen met angsten (met name angsten omtrent het paardrijden)
 • Prestatie toename (met name prestaties omtrent het paardrijdenWanneer je een hypnotherapie sessie ondergaat dan zal je merken dat je helemaal niet weg bent. Sterker nog, je bent juist helemaal bij. Je hoort vaak alles en zeker de stem van de hypnotherapeut. Je bent zeker niet in slaap al lijkt dat vanaf de buitenkant misschien zo.

  Ook verlies je geen controle tijdens de hypnotherapie. Je krijgt juist veel meer controle. In een hypnotherapie sessie krijg je de mogelijkheid om controle weer te gaan nemen. Bijvoorbeeld over je angsten, overtuigingen  en gewoontes.

  Het mooiste van een hypnotherapie sessie is wel dat niets gebeurt tegen jouw wil en dat verandering snel gaat. Je hoeft vaak niet 2 of 3 keer terug te komen omdat er vaak in 1 keer resultaat is. Uiteraard is dit niet altijd zo, maar voor heel veel problemen is dat wel zo.

  Je wordt ook geen andere persoonlijkheid na een hypnotherapie sessie. Je wordt juist steeds meer jezelf. Een klant belde mij laatst nog om te zeggen dat de sessie een wonderlijk effect had gehad. Hij dacht dat hij meer op de voorgrond wilde komen, maar nu die onrust weg was, vond hij dat helemaal niet belangrijk. Hij vond het prima dat hij in de achtergrond aanwezig was.

  Jouw bewustzijn kan wel een resultaat willen, maar jouw onbewuste weet echt precies wat je wilt en nodig hebt. Dat is belangrijk en dat maakt mijn werk ook zo eenvoudig. Als ik jou contact kan laten maken met jouw onbewuste, doe jij de rest.

 

Ontdek wat Hypnose ook voor jou kan betekenen!

Hypnose sessie 75 euro, duur ongeveer 1,5 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier ben ik samen met met paard Z-Nolinde onder Hypnose , onderleiding van de Amerikaanse Hypnotherapeut Tom Silver.
 
Bij Tom Silver heb ik de volgende Scientific Neurological Hypnothrapy certificaten behaald:
* Advanced Scientific EEG & E.R.T Hypnotherapy (2011)
* Master Neuro-Physiological Scientific Hypnoterapy, EEG & E.R.T (2012)
* Pure Coaching (2012)