Cursus Rechtrichten

Rechtrichten staat voor rechtrichtende buigingsarbeid waarbij het paard gelijkmatig en symmetrisch getraind wordt. Het paard zal het zwaartepunt in zijn lijf gaan ontdekken waardoor hij zichzelf in een perfecte balans en evenwicht kan houden.

Wat houdt deze cursus in?

Tijdens deze 2 daagse cursus Rechtrichten worden alle scheefheden van het paard in de theorie en praktijk behandeld. Alle combinaties krijgen naast de aangeboden theoretische kennis over de scheefheden en rechtrichtende buigingsarbeid,  2 keer per dag privéles, zodat iedereen zich op zijn eigen niveau kan ontwikkelen. De basis principes van de lengtebuiging, de volte, schouderbinnenwaarts, travers, renvers en het appuyement worden aan de hand en rijden in alle gangen aangeboden na gelang het niveau van de ruiter en het paard. Het niveau waarop je rijd is niet belangrijk.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor diegene die zijn paard gezond en rechtgericht wilt maken en houden.

– Voor wie het paard krachtiger, sterker wilt maken.
– Het paard soepeler en buigzamer naar 2 kanten kunnen laten inbuigen.
– Het paard meer balans en coördinatie wilt geven.
– Lichamelijke en geestelijke stress wilt voorkomen of te verminderen in zijn paard.
– De elasticiteit en de kracht van de rug-, hals- en buikspieren ontwikkelen.

Wanneer?

Vrijdag 22 en zaterdag 23 april 2016.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 juli 2016.

Vrijdag 4 en zaterdag 5 november 2016

 

Kosten?

Deze 2 daagse cursus Rechtrichten kost 250 euro incl. gezonde en overheerlijke lunch, 1 overnachting voor je paard en ruwvoer.

Tijdens deze cursus is het ook mogelijk dat je zelf blijft overnachten op De Maesberg. Zie voor de mogelijkheden voor het huren van een Scandinavische blokhutten,  de website www.demaesberg.nl  Ook is het uiteraard mogelijk om je paard eerder te brengen en/of langer te laten staan, om zo ook nog van de mooie bossen te kunnen genieten!

rr 2016