Afscheid Forastero

Geplaatst op 13 mei 2013 door Sonja in Forastero | 4 Reacties

Een paard op marktplaats zetten? Nooit! Überhaupt een eigen paard verkopen is niet mijn sterkste kant…., maar nu staat het proces van het loslaten van een dierbare vriend me toch te wachten…

7 jaar geleden is het nu al weer dat Forastero bij mij op stal kwam. Ik was op slag verliefd op hem. Na lang zoeken had ik de financiële middelen gevonden om hem te kunnen kopen! ( We hadden immers net een hele bewegingsstal gebouwd). Ik was in de zevende hemel. Nu, inderdaad 7 jaar later, sta ik op het punt om mijn dierbare vriend los te laten, om deze mooie energie door te geven.

IMG_6089

Er komen mensen en paarden op je pad die je nodig kan hebben. Forastero had ik nodig, we hebben samen een start gemaakt in de Academische Rijkunst en hebben veel meegemaakt samen. Maar nu kennen we elkaar door en door, is er ontzettend veel houden van, maar de aanvulling, de inspiratie die we elkaar gaven is weg. 2 jaar heeft het geduurd dat ik de woorden “misschien wil ik Forastero verkopen” hard op kon spreken. Maar ik had het uitgesproken, wel eens waar met veel twijfel en verdriet.

Toen kwam Anita voor een speciale les aanvraag. Voor haar hulpvraag was Forastero uitermate geschikt. Nooit laat ik iemand op Forastero rijden, waarom haar wel? Ik zag de twee genieten van elkaar. De verliefdheid die ik 7 jaar gelden voelde, zag ik nu in Anita’s ogen. Maar ik zag het vreemd genoeg ook bij Forastero.

Vakantie, rust en gesprekken met de juiste mensen daar hebben me laten inzien dat het dat het tijd is om deze mooie energie door te geven. En ja, al heel lang weet ik dat dit het beste is. Forastero en ik hebben het beste uit elkaar gehaald en juist omdat ik zoveel van hem houd gun ik hem een plek waar hij overspoelt gaat worden met liefde.

Op het moment stroom de energie door mijn leven, het is een ware stroomversnelling kan ik wel zeggen. Ik moet daarom ook heel zuiver zijn in het uitspreken van mijn wensen, want de kosmos geeft op het moment werkelijk gehoor aan alles. Om verder te groeien, (ego) los te laten, te durven geven, staat dit leerproces op me te wachten. Het voelt  alsof ik een stukje ziel van mezelf afsta, een ‘kind’ die het nest verlaat…

Na emmers vol tranen ben ik er klaar voor. Mijn angst en verdriet heeft plaats gemaakt voor dankbaarheid en heel veel liefde. Ik voel dankbaarheid van Forastero, hij is blij dat hij verder mag, dat hij weer intense liefde mag gaan ontvangen. Maar ook van Anita, zo bijzonder op welke manier zij vanuit het niets er in eens was. Alles klopt en langzaam begint pijn en verdriet plaats te maken voor blijdschap. Maar ook al heeft Forastero iemand anders haar hart verovert en is het goed zo, mijn hart zal hij nooit verlaten.

Nu mijn hart weer stroomt, zijn er in zeer korte tijd 2 wensen in vervulling gegaan. In mijn team van paarden miste in een professor. Een hoog opgeleid paard die mij meer verfijning kan geven zodat ik dat weer over kan brengen op mijn andere paarden. En die kan bijstaan als schoolpaard voor mijn leerlingen. Robertoso kwam ik tegen tijdens mijn vakantie in Andalusië. Zoveel paarden, maar hij was het!

Mijn andere wens is het opleiden van een jonge hengst. Na vele ruinen en merries ben ik klaar voor de temperament van een hengst. Ik dacht misschien volgend jaar…… Ook vele hengsten gezien, zonder dat ik op zoek was, allemaal mooi, maar alleen Perfecto bezorgde vlinders in mijn buik.

Door het loslaten van Forastero is er ruimte gekomen voor nieuwe mogelijkheden. Allemaal in 1 week tijd! Zo onwerkelijk, zo bijzonder en mooi. Ik geloofde al niet in toeval, en ik weet ook zeker dat dit me niet voor niks is toe gevallen! Er is iemand in de ‘andere wereld’ die exact weet wat goed voor me is en ik ben hem zo dankbaar dat hij alles op het juiste moment en op de juiste tijd samen heeft gebracht.

Een bijzondere ervaring dat verdriet en liefde zorgen voor pure kracht.

Anita Bannink, bedankt voor het overnemen van mijn liefdevol partnerschap met Forastero. Ik ben er van overtuigd dat jullie een geweldige toekomst gemoed gaan samen. En ik zou dolgraag een rol in jullie leven blijven houden.

Mirjam Diepenbrock, bedankt voor je coach sessie waarbij je me inzicht heb gegeven over hoe waardevol het kan zijn om een dierbare los te laten.

Mariette Stegwee, een feest om jou te mogen ontmoeten! Hoe vanzelfsprekend je de tijd nam om  mijn voor te stellen aan betrouwbare paarden mensen in Andalusie, super! Er is een nieuwe wereld voor me open gegaan. Wij zijn nog niet klaar samen!

En natuurlijk Rene en mijn kinderen; mijn steun en toeverlaten, bedankt voor het aanhoren van mijn twijfels, angsten, blijdschap, verdriet, voor alles!!!

4 reacties op “Afscheid Forastero”

 1. loes van Orden zegt:

  Tot tranen toe geroerd door jouw stukje/artikel. Hoe jij in het leven staat is prachtig om mee te maken en al kan ik niet altijd meegaan in jouw gedachten wereld, ben ik blij dat jij de vrouw van mijn zoon bent en de moeder van zijn kinderen. Ik ben er trots op jouw schoonmoeder te zijn.Dikke knuffel van mij. Loes

 2. Bianca van Berkel zegt:

  Lieve Sonja, zoals ik je daarstraks al zei: Houden van is ook loslaten. Jij en Forastero hebben elkaar zoveel gegeven, maar als je merkt dat het ultieme weg is, de aanvulling, is het tijd om afscheid te nemen. Jullie hebben elkaar niet meer nodig, het is g

 3. Bianca van Berkel zegt:

  Lieve Sonja, zoals ik je daarstraks al zei: houden van is ook loslaten. Jullie hebben elkaar veel gegeven op het moment dat je dat allebei nodig had. Nu het ultieme, de aanvulling en het versterken van elkaar er niet meer is, is het tijd om afscheid te nemen! Heel sterk van je en dapper dat je het doet, het zal jullie beider leven alleen maar verrijken. Hoe moeilijk nu ook, het is goed zo. Desondanks heel veel sterkte en kracht en n dikke knuffel voor jullie alletwee! Liefs, Bianca

 4. barbara sikking zegt:

  Tranen ………. maar ook dankbaarheid dat ik je heb leren kennen Sonja en een prachtige cursus bij je ga volgen en op deze manier weer contact ga maken met het prachtige barokke paard.
  Prachtig hoe jij de dingen verwoord en ook je zorgvuldigheid ik verheug me op aankomende vrijdag !
  Fijn om samen met Anita Bannink dit te mogen ervaren zoveel warmte, zoveel liefde ………

Geef een reactie